Jeroen Smit (dagvoorzitter)

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken ‘Het drama Ahold’ en ‘De Prooi: Blinde trots breekt ABN Amro’. Van zijn boek ‘Het Drama Ahold’ is inmiddels in de 22-ste druk verschenen. Jeroen studeerde Bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière in de consultancy. In 1990 maakte hij de overstap naar de journalistiek. Hij werkte als redacteur bij het Financiële Dagblad en als chef economie bij het Algemeen Dagblad. In 1998 werd hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/De Week. Daarnaast was hij docent Postdoctorale Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit, werkte hij in verschillende hoedanigheden mee aan televisie en radioprogramma’s.

 

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma's. Al meer dan dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist. Mathijs Bouman schrijft graag over economie. Maar misschien vertelt hij er nog liever over. In een zaal met mensen die hij aan kan kijken, die kunnen reageren en waarmee hij kan discussiëren. Hij spreekt graag over actuele economische onderwerpen, innovatie (robots!), de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse bedrijven. Twee ingrediënten brengt Mathijs in elk geval mee: harde feiten en een gezonde dosis humor.

 

Bas Kodden

Leiderschapscoach en managementwetenschapper Bas Kodden is één van Nederlands meest gevraagde trainers in leiderschap en verandering. Hij verzorgt zowel nationaal als internationaal lezingen op het gebied van leiderschap en bevlogenheid. Hij is als Directeur van het Executive MBA verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Hij schreef meer dan 100 artikelen en boeken over leiderschap, ondernemerschap en persoonlijk ontwikkeling, waaronder internationaal gepubliceerde bestsellerboeken als Word een HELD en De Kunst van Duurzaam Presteren.

 

Randall van Poelvoorde

Randall is geboren in een familie van ingenieurs en ondernemers. Zijn fascinatie voor technologie is ‘eeuwig’ zoals hij zelf omschrijft. Hij heeft zijn ervaring met ‘disruptieve business modellen’ opgedaan als marketing manager van Autotrack en Independer.nl. In die startups leerde hij hoe je samen met anderen technologie kan gebruiken om een hele bedrijfstak binnen drie jaar totaal te ontwrichten. Met de oprichting van het platform Robots.nu in 2009 kreeg technologie nog meer plek in zijn werk. Vanuit het onderwerp robots was de link met de exponentiële groei van technologie snel gemaakt. Randall zag toen in dat we op dit moment in de meest bijzondere tijd ooit leven. Hij is mede-oprichter van www.robotxperience.com, www.robots.nu, www.robotzorg.nl, www.robotverhuur.nl en is jarenlang als gastdocent verbonden geweest aan Nyenrode Business Universiteit. Als adviseur van de Telders Stichting zit Randall ook in een commissie die een boek schrijft over de toekomst van werkgelegenheid. 

 

Shashi Baboeram Panday

Al meer dan elf jaar werkt Shashi Baboeram Panday bij mediabedrijf Talpa. Opgeleid als openbaar accountant (AA) werkt hij aan het begin van zijn loopbaan zeven jaar bij accountantskantoor Deloitte, voordat hij in 2007 de stap naar Talpa Media maakt. Als financieel directeur Mark Ramakers het bedrijf van John de Mol in 2013 verlaat, wordt Baboeram Panday aangesteld als interim CFO, niet veel later mag hij het ‘interim’ in zijn functie schrappen. Eén van zijn hoogtepunten noteren we in april 2015, als hij nauw betrokken is bij de verkoop van Talpa Media aan het Britse ITV. Inmiddels is hij ook aangesteld als CFO van Talpa Media en Talpa Network (tot 18 maart). Doel van dit bedrijf is om een tegenwicht te bieden aan de techgiganten uit het buitenland, die zich steeds nadrukkelijker in de mediasector manifesteren. 

 

Rens van Tilburg

Rens van Tilburg is lid van het eerste uur en directeur van het Sustainable Finance Lab. Eerder werkte hij als medewerker in het Europees Parlement, de Tweede Kamer en bij de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Voor de AWT onderzocht Rens van Tilburg welke gevolgen de stormachtige veranderingen in de financiële sector hebben gehad voor de mogelijkheid om lange langetermijninvesteringen te plegen.

 

 

Dit zijn nog niet alle sprekers van de cm: Nationale Controllersdag 2019. Houd voor updates deze pagina daarom goed in de gaten.