PROGRAMMA 2019

09:00 - 09:30 ONTVANGST EN REGISTRATIE
09:30 - 09:45

Opening door dagvoorzitter - De verantwoordelijke controller

Jeroen Smit, hoogleraar en onderzoeksjournalist. En auteur van meerdere boeken en columnist van Buitenhof

09:45 - 10:30

Onze economie in 2019: flinke buien met af en toe een opklaring

Mathijs Bouman, econoom en journalist. Vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom (“huiseconoom’) van Nieuwsuur

De vette jaren zijn voorbij, de Nederlandse economie zal dit jaar een stuk minder groeien dan eerder voorspeld. Belandt Nederland in 2019 in een recessie, of zijn weer eens veel te pessimistisch? 

  • Brexit, Trumps handelsoorlogen en een flinke terugval van de Chinese economie. Het recessiegevaar lijkt vooral van buiten te komen.
  • Maar ook binnenlands zit het even niet mee: de extreem krappe arbeid maakt groeien voor bedrijven moeilijk. Zelfs de overheid krijgt het geld niet uitgegeven. Tegelijkertijd staat de Centrale Bank met lege handen: de monetaire munitie is op. 
  • Toch is het meest waarschijnlijke scenario nog altijd dat Europa (incl. Nederland) in de loop van dit jaar weer opkrabbelt. En groeien tijdens arbeidskrapte is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. 
10:30 - 11:00

De Controller als Held! De hoog Energieke Leidingnemende Doener

Bas Kodden, onderzoeker, schrijver en spreker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling

Heeft u ook wel eens het gevoel dat u nog niet alles uit uzelf, uw team of uw organisatie hebt gehaald? Dat er nog zoveel meer mogelijk is? Dat u net dat ene bruggetje nodig hebt om verder te komen?

U bent niet de enige: zo'n 80% van alle Nederlandse werknemers ervaart op dit moment onvoldoende geluk en uitdaging in zijn of haar werk! Via zijn boeken, lezingen en seminars bereikt Bas jaarlijkse vele duizenden leidinggevenden en professionals, die vol inspiratie en energie zichzelf én hun organisaties in een vernieuwde staat van flow en bevlogenheid weten te brengen. Kom ook in actie. Als organisatie, als team, als persoon!

11:00 - 11:30

PAUZE

11:30 - 12:30

Keuzesessies 1e ronde

12:30 - 13:30

LUNCH

13:30 - 14:00

De impact van exponentiële technologie en robots

Randall van Poelvoorde, disruptive technology strategist, ondernemer en technologie expert

De invloed van digitalisering op de finance functie. Exponentiële technologie verandert markten en bedrijfsmodellen 10x sneller, met 10x zoveel impact. 

  • Wat is die exponentiële technologie en welke toekomst gaat u tegemoet? 
  • Wat gaan de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van technologie en robots betekenen voor mens, samenleving en uw bedrijf? 
14:00 - 14:30

College Tour met Shashi Baboeram Panday

Jeroen Smit in gesprek met Shashi Baboeram Panday, CFO Talpa Media en Talpa Network (tot 18 maart)

Vier radiostations, vier televisiezenders, twee persbureau’s, een social influencers netwerk, een streamingsdienst en zelfs een veilingensite. Het bedrijf Talpa Network groeit ongekend. 

In een omgeving die in hoog tempo veranderd, dient ook de financiële functie zich bijna continu aan te passen. In dit interessante gesprek komt o.a. het volgende aan bod: 

  • De laatste trends en ontwikkelingen 
  • Hoe kan finance de business helpen slimmer, sneller en beter te worden? 
  • Hoe zien de werkzaamheden van de CFO van de toekomst eruit? 
  • Talent management 
14:30 - 15:30 Keuzesessies 2e ronde
15:30 - 16:00 PAUZE
16:00 - 16:30

Van analyse tot prestatie

Jac Orie, Nederlandse schaatscoach Team Jumbo-Visma en oud-schaatser

Leer van Jac Orie hoe een winnend (finance) team te bouwen.

16:30 - 17:00

Duurzaam of out-of-control

Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab 

Overstromingen waardoor de productie stil komt te liggen, droge rivierbeddingen die de binnenvaart aan wal houdt. Dieselauto’s en gasturbines waar geen vraag meer naar is. Klimaatverandering en de energietransitie behoren tot de grootste financiële risico’s. Risico’s die zich op de korte termijn kunnen laten gelden. Het zijn echter ook nog eens de minst begrepen risico’s, ook al ontwikkelen de methodes om hier inzicht in te verwerven zich snel.

Dat gebeurt niet alleen voor klimaat, ook sociale duurzaamheid, grondstof- en waterschaarste en biodiversiteitsverlies worden steeds meer herkend als de waardedrijvers en vernietigers van morgen. Voor steeds minder bedrijven is het nog mogelijk een betrouwbaar beeld te geven van de financiële gesteldheid zonder daarbij de duurzaamheidsaspecten integraal mee te nemen. De controller van de toekomst is groen.

17:00

AFSLUITING EN BORREL