KEUZESESSIES

In totaal zullen er 16 keuzesessies zijn waaruit gekozen kan worden. Hou deze pagina goed in de gaten voor updates omtrent deze sessies.

Alex Buis, Gerard Slot en
Jan-Willem van der Schors 

USG Finance Professionals

Robotics (RPA), het einde van offshoring en outsourcing?!

Wat zijn oplossingen voor repeterende en arbeidsintensieve werkzaamheden  op de financiële afdeling? Voorheen waren de mogelijkheden offshoring en/of outsourcing, maar misschien is robotics (RPA) wel het beste alternatief voor de organisatie? 

Tijdens onze workshop zoomen we in op de voor- en nadelen van robotics op het financiële proces. We laten verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord waarin zij hun beweegredenen delen rondom kostenbesparing op de component arbeid. De uitkomst hiervan zetten we af tegen offshoring en outsourcing. 

Murat Tarakci en
Marc Morgenland

 

The Lean Startup Model for Business Control

 (Engels gesproken sessie)

Your organization, like any other, has to innovate just to stay relevant in a digitalized world. The traditional of innovating that follows a stage-gate process no longer works in rapidly changing business environments. Because of the iterative and non-linear nature of the innovation process, the conventional assessment metrics, such as Return on Investment (ROI) and Net Present Value (NPV) calculations, have become ineffective. How can then project managers and controllers assess and budget the value of innovations, create winning portfolios, and ultimately help create an innovative organization? 

Jocelyn Rebbens

Persoonlijk in Control!

In deze veranderende digitale tijden doet het management steeds meer aanspraak op je rol als sparringpartner en financial business consultant. Het is dus belangrijk dat je weet wat er nodig is in de organisatie, dat je zaken tijdig signaleert en pro-actief je verantwoordelijkheid neemt als financial om dit op te pakken. De vraag is dus niet alleen of je dat leuk vindt en of je dit ontwikkeld hebt maar meer: zet je je soft skills in en houd je vanuit andere kwaliteiten de regie? Tijdens deze workshop ontdek je het voordeel van regie houden in veranderende tijden, vanuit je soft skills. En krijg je tips hoe om te gaan met weerstand….. Zorg dat jij persoonlijk in control blijft!

Henk Vlootman en
Michiel Rozenkrans

Data is het nieuwe goud en controllers zijn de schatbewaarders

Inzicht in de data stromen binnen uw organisatie wordt steeds belangrijker. Het gaat steeds meer over collectieve inzichten in plaats van individuele rapportages. Collectieve inzichten leiden tot nieuwe collectieve business ontwikkelingen. De rol als sleutelbeheerder van data stromen gaat in de nabije toekomst veel vragen van de soft- en hard skills van de controller. Deze workshop geeft u inzicht in de toekomst van uw vakgebied.

Rini van Solingen

Agile – Inzichten in het waarom, hoe en wat voor de controller

Door digitalisering en informatisering neemt de snelheid van de maatschappij toe. Dit verandert de manieren waarop wij leven, samenwerken en organisaties vormgeven. Een aspect dat momenteel breed wordt ingevoerd in organisaties is agile. Het waarom, hoe en wat wordt in deze sessie behandeld door Rini van Solingen, hoogleraar en auteur over snelheid en wendbaarheid. Specifiek wordt ingegaan op wat dit betekent voor de controller en welke tips en valkuilen er zijn.

Jan Bots en Bert Steens

VRC

De Controller in de digitale omgeving.

Digitalisering en dataficering stellen uitdagende eisen aan controllers en hun leervermogen. Controllers zullen nieuwe competenties moeten ontwikkelen om relevant te blijven als business partner en als scorekeeper.

Tijdens de workshop belichten prof. Jan Bots (Business University Nyenrode) en prof. Bert Steens (Vrije Universiteit Amsterdam) de percepties van financials op de nieuwe competenties aan de hand van hun lopend onderzoek in samenwerking met de VRC. Ook zullen zij aan de hand van praktijkvoorbeelden concreet maken wat deze competenties kunnen inhouden en opleveren voor organisaties.  

Erik Boon en Martijn van den Berg

Visma

Hoe houd je de regie bij verandering door automatisering.

Wat is regie houden, in control zijn?
Wanneer ben je als controller ‘in control’ bij verandering door bijvoorbeeld automatisering? Hoe houd je de regie? En hoe gaan jij en je team hiermee om? Om hierin goed inzicht te krijgen, laten we zien hoe je in control kunt blijven en dat de manier waarop per gedragsstijl verschilt. Met deze handvatten behoud je de regie in situaties van verandering.