Thijs Homan
Plenair
09:30 - 09:45

'Doing well by doing good'

Jeroen Smit gaat in op de zoektocht naar nieuwe vormen van sociaal ondernemerschap en wat dit voor het vak van controller kan betekenen.

Jeroen Smit

Prof.drs. Jeroen Smit : voormalige hoogleraar Journalistiek aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, bedrijfseconoom, auteur van ‘De Prooi’ en ‘Het Drama Ahold’ en veelgevraagd dagvoorzitter.

Plenair
09:45 - 10:30

Een nieuw tijdperk van beheerskramp?

We leven in een tijdperk van een zich steeds verder uitbreidende lavastroom van audits, sturingstechnieken en monitoringtools.Tegelijkertijd wordt er geroepen dat we in organisaties ‘terug moeten naar de bedoeling en de bezieling’. Hoe verhouden deze twee bewegingen zich tot elkaar? Welke kant zal het opgaan?

 • Het managen van organisaties als een spel van hoeders, slachtoffers, redders en vluchters
 • Wie zal er gaan overwinnen?
 • Ligt het eigenlijk allemaal wel zo simpel en overzichtelijk?
 • Aandacht voor een nieuwe stem: de activistische doeners; wat maak je mee als je zelf iets gaat doen aan de bureaucratie?
Thijs Homan

Thijs Homan

Prof.Dr. Thijs Homan is Hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Daarnaast is hij ook zelfstandig adviseur, schrijver en veelgevraagd spreker. Zijn onderzoek gaat over organisatiedynamica, organisatieontwikkeling en verandermanagement. Daarbij werkt hij o.a. vanuit het perspectief van de socioloigsche complexiteits- en chaostheorie.

Plenair
10:30 - 11:00

Strategie = executie

Hoe kunnen organisaties sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren in een nieuwe tijd? Jacques Pijl geeft inzicht in de succesfactoren van moderne strategie-executie en innovatie.

 • Inzicht in de specifieke en kritische executievraagstukken
 • Passende interventies om strategie-executie morgen al te versnellen

Jacques Pijl

Jacques Pijl werkt al ruim twintig jaar samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties in de private en de (semi-)publieke sector, om kritische vraagstukken van strategie-executie op te lossen. Jacques is directeur van adviesbureau Turner en veelgevraagd spreker over strategie-executie en innovatie. Hij is auteur van de gelijknamige bestseller. Eerder schreef hij de bestseller Het nieuwe normaal.

Plenair
13:30 - 14:30

Integriteit en de toekomst van de EU

De Brexit en verkiezingsresultaten hebben gezorgd voor een nieuwe politieke dynamiek in de Europese Unie. Gecombineerd met sterke economische prestaties van de eurozone, zorgt dit voor interessante tijden voor Europa en de euro.Wat betekent dat voor u? Ook gaat Jeroen in op de integriteit van het financiële systeem.

 • Welke uitdagingen en bedreigingen liggen er voor ons en waar kunnen de volgende bubbels naar verwachting uitbreken?
 • Instituten en spelers worden veel kritischer beoordeeld dan in het verleden. Maar is de cultuur ook daadwerkelijk veranderd?

Jeroen Dijsselbloem

Ir. J.R.V.A. Dijsselbloem: voormalig minister van Financiën (tot 2017) en voormalig voorzitter van de Eurogroep (2018). Hij is een ervaren econoom en politicus die een aantal opbenbare functies heeft bekleed, waaronder die van adviseur van de Nederlandse minister van Landbouw (1996-1998). Tevens was hij beleidsmedewerker voor de Nederlandse Partij van de Arbeid (PvdA - 1993-1996) en gemeenteraadslid in Wageningen (1994-1997). Van 2000 tot en met 2012 was hij lid van de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement. * mede mogelijk gemaakt door Assemblee

Plenair
16:00 - 16:30

Circulair business model: People, Planet en Profit

Pooling Partners is marktleider in Europa op het gebied van geïntegreerde, full-service poolingdiensten en de productie van houten pallets en kisten. Niet alleen produceren zij pallets en houten kisten, maar zij regelen ook alles wat erbij komt kijken. Het Nederlandse familiebedrijf is een exponent van de circulaire economie.

 • Hoe transformeer je een ambachtelijk Nederlands familiebedrijf tot een toonaangevend Europees marktleider?
 • Hoe moderniseer je productieprocessen en integreer je tegelijkertijd verschillende activiteiten van het bedrijf?
 • Hoe verhouden circulaire business modellen, innovatie en duurzaamheid zich met elkaar?
 • Wat is de kracht van een familiebedrijf?

Ingrid Faber

Ingrid Faber is CEO van Pooling Partners | Faber Halbertsma Groep. Pooling Partners is marktleider in Europa op het gebied van geïntegreerde, full-service poolingdiensten, en de productie van houten pallets en kisten. Pooling Partners produceert niet alleen de beste pallets en houten kisten, maar regelt ook alles wat erbij komt kijken: van distributie en beheer tot reparatie en recycling. Palletbeheer dus met alles erop en eraan. Het Nederlandse familiebedrijf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1891, is een exponent van de circulaire economie. De onderneming heeft een jaaromzet van circa € 325 miljoen en ruim 840 werknemers.

Plenair
16:30 - 17:15

Laat cijfers spreken en mensen excelleren

Hoe sterker de verbinding is die u aangaat met uw klanten en medewerkers, des te beter de business resultaten zijn. Maar hoe versterkt u vanuit uw rol als controller uw invloed op de business? Verwonder jezelf, stel vragen en stap buiten uw comfortzone.

 • Niet alles wat telt, kun je tellen
 • Doe niet wat de ondernemer vraagt, maar wat hij nodig heeft!
 • Het verschil tussen doorvragen en doorgronden
 • Doorbreek energieverliezende patronen
 • Veranderen is verwarrend eenvoudig

Jan van Setten

Jan van Setten is een veelgevraagd spreker en expert in gedragsverandering, klantgerichtheid en (persoonlijk) leiderschap, met als achtergrond accountancy. Controleren, analyseren en adviseren is voor Jan dan ook niet vreemd. Hij heeft een groot impact als spreker door zijn aangenaam confronterende stijl met humor en energie. In hoog tempo komen, op prettige confronterende wijze, inzichten en gereedschap voorbij die u direct kunt toepassen in uw eigen praktijk.

Voor deelname aan dit congres ontvangt u PE-uren/punten:
NBA/VRC 6, SPD 6

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.